Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar de inhoud
 2. Ga naar het menu Main-sectie's
 3. Ga naar tool Search
 4. Go to Help menu
 5. Ga naar menu Help
 6. Ga naar de lijst met sneltoetsen

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Geneesmiddelen

Contact

Sanofi Nederland

Kampenringweg 45E
2803 PE Gouda
Postbus 2043
2800 BD Gouda
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 18 255 7755
Fax: +31 18 255 7799

sanofi-aventis Netherlands B.V.

Sanofi Genzyme Nederland

Gooimeer 10
1411DD Naarden
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Sanofi Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Inhoud :

Evoltra®

(clofarabine)

 

Evoltra®

Sanofi heeft Evoltra® (clofarabine) ontwikkeld voor de behandeling van acute lymfatische leukemie (ALL) bij pediatrische patiënten die hiervoor al twee eerdere behandelingen hebben gekregen, maar waar de ziekte niet voldoende is teruggedrongen of weer is teruggekeerd. Evoltra is een vorm van chemotherapie (zgn. anti-metaboliet) welke ingrijpt in het DNA metabolisme van o.a. witte bloedcellen. Het resultaat is remming van tumor celgroei en (geprogrammeerde) celdood. De veiligheid en werkzaamheid zijn onderzocht bij patiënten die, op het moment dat voor het eerst bekend werd dat zij ALL hadden, jonger dan 21 jaar waren.

Acute lymfatische leukemie

Acute lymfatische leukemie (ALL) is een vorm van bloedkanker die vooral bij kinderen voorkomt. Acuut betekent dat de ziekte zich snel ontwikkelt en lymfatisch wil zeggen dat ergens in de lymfatische cellijn, d.w.z. in de aanmaak van de voorlopercellen van witte bloedcellen, een fout is opgetreden waardoor deze cellen zich niet verder ontwikkelen.

Een behandeling bestaat uit een combinatie van verschillende chemotherapieën. Daarnaast kan ook een stamceltransplantatie en bestraling onderdeel uitmaken van de behandeling.

Productinformatie over dit geneesmiddel vindt u in de Geneesmiddeleninformatiebank op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

SANL.CLF.16.11.0545

Module :

Corporate Information

Corporate Information