Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar de inhoud
 2. Ga naar het menu Main-sectie's
 3. Ga naar tool Search
 4. Go to Help menu
 5. Ga naar menu Help
 6. Ga naar de lijst met sneltoetsen

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Geneesmiddelen

Contact

Sanofi Nederland

Kampenringweg 45E
2803 PE Gouda
Postbus 2043
2800 BD Gouda
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 18 255 7755
Fax: +31 18 255 7799

sanofi-aventis Netherlands B.V.

Sanofi Genzyme Nederland

Gooimeer 10
1411DD Naarden
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Sanofi Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Inhoud :

Mozobil®

(plerixafor)

 

Mozobil®

Een onderdeel van de behandeling van patiënten met een lymfoom of multipel myeloom kan een autologe stamceltransplantatie zijn. Aangezien deze patiënten vaak al meerdere behandelingen hebben ondergaan, kan het moeilijk zijn om voldoende stamcellen te mobiliseren naar het bloed voor de aferese (het oogsten van stamcellen). Sanofi brengt Mozobil® (plerixafor) op de markt, een additionele therapie om, in combinatie met G-CSF, de mobilisatie van hematopoëtische stamcellen naar het bloed te stimuleren. Deze stamcellen kunnen vervolgens worden verzameld en worden gebruikt voor autologe transplantatie bij patiënten met een lymfoom of multipel myeloom.

Hematopoëtische stamceltransplantatie

Bloedcellen en de cellen van het afweersysteem worden gevormd vanuit hematopoëtische stamcellen in het beenmerg. Een transplantatie van deze bloedvormende stamcellen kan nodig zijn bij de behandeling van lymfoom of multiple myeloom, twee vormen van bloedkanker. Wanneer iemand een lymfoom of multiple myeloom heeft, is één van de behandelopties een hoge dosis chemotherapie. Zo’n kuur doodt echter niet alleen de kankercellen, maar ook de gezonde bloedcellen en de stamcellen. Daarom worden, voorafgaand aan de chemotherapie, stamcellen van de patiënt geoogst zodat deze na de behandeling weer teruggegeven kunnen worden. Deze stamcellen zorgen dan voor de groei van nieuwe bloedcellen.

Hematopoëtische stamcellen worden vanuit het bloed geoogst. De meeste hematopoëtische stamcellen zitten in het beenmerg in de botten, van waaruit deze eerst naar het bloed moeten worden gemobiliseerd. De standaardtherapie hiervoor is met toediening van een granulocyt koloniestimulerende factor (G-CSF) al dan niet in combinatie met chemotherapie. Indien de mobilisatie niet goed lukt kan Mozobil® in combinatie met G-CSF worden gebruikt om verzameling van de stamcellen te helpen bevorderen ten behoeve van de transplantatie.

Productinformatie over dit geneesmiddel vindt u in de Geneesmiddeleninformatiebank op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

SANL.PLE.16.11.0543

Module :

Corporate Information

Corporate Information