Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar de inhoud
 2. Ga naar het menu Main-sectie's
 3. Ga naar tool Search
 4. Go to Help menu
 5. Ga naar menu Help
 6. Ga naar de lijst met sneltoetsen

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Geneesmiddelen

Contact

Sanofi Nederland

Kampenringweg 45E
2803 PE Gouda
Postbus 2043
2800 BD Gouda
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 18 255 7755
Fax: +31 18 255 7799

sanofi-aventis Netherlands B.V.

Sanofi Genzyme Nederland

Gooimeer 10
1411DD Naarden
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Sanofi Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Inhoud :

Zaltrap®

Zaltrap is een anti-kanker geneesmiddel voor de behandeling van uitgezaaide, dikke darmkanker nadat behandeling met eerdere chemotherapie op basis van oxaliplatine niet (meer) werkt. Zaltrap is in combinatie met een chemotherapie-schema aangeduid als ‘FOLFIRI’ (irinotecan/5-fluorouracil/folinezuur) voor dit stadium van de ziekte geregistreerd. Zaltrap en FOLFIRI worden toegediend dmv. intraveneuze infusie.

Zaltrap behoort tot de groep van anti-kanker geneesmiddelen aangeduid als ‘angiogenese-remmers’. De werkzame stof van Zaltrap is aflibercept. Uit onderzoek is gebleken dat Zaltrap in staat is de groei van nieuwe bloedvaten binnenin de tumor te verhinderen; de vorming van nieuwe bloedvaten wordt wel ‘angiogenese’ genoemd. De tumor heeft voedingsstoffen en zuurstof vanuit het bloed nodig om te groeien. Door de groei van de tumorbloedvaten te remmen, helpt ZALTRAP de groei van de tumor te stoppen of te vertragen (angiogenese-remming). Momenteel wordt nog veel onderzoek gedaan met Zaltrap bij deze en andere vormen van kanker.

Zaltrap wordt geleverd in de vorm van een 1-flacon verpakking met; de flacon bevat een concentraat van aflibercept van waaruit het infuus wordt bereid.

Productinformatie over dit geneesmiddel vindt u in de Geneesmiddeleninformatiebank op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

SANL.AFL.16.09.0458

Module :

Corporate Information

Corporate Information