Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar de inhoud
 2. Ga naar het menu Main-sectie's
 3. Ga naar tool Search
 4. Go to Help menu
 5. Ga naar menu Help
 6. Ga naar de lijst met sneltoetsen

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Over ons

Contact

Sanofi Nederland

Kampenringweg 45E
2803 PE Gouda
Postbus 2043
2800 BD Gouda
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 18 255 7755
Fax: +31 18 255 7799

sanofi-aventis Netherlands B.V.

Sanofi Genzyme Nederland

Gooimeer 10
1411DD Naarden
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Sanofi Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Inhoud :

Maatschappelijke ondersteuning

Humanitaire Hulp wereldwijd

Sanofi voert al meer dan 20 jaar een wereldwijd, humanitair sponsorprogramma. Al deze activiteiten zijn gebundeld in de Sanofi Espoir Foundation. Sanofi Espoir omvat programma’s over de hele wereld, in ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden, omdat ongelijke kansen overal voorkomen. Het actieprogramma heeft twee pijlers:

 • lange termijn projecten en activiteiten (link to Foundation Espoir) op het gebied van preventie, training, educatieve en sociale ondersteuning om sociale ongelijkheid te verminderen en de levenssituatie te verbeteren
 • donatie van medicijnen en vaccins, bijvoorbeeld bij grote rampen

Internationale samenwerking patiëntenorganisaties

Sanofi werkt samen met patiëntenorganisaties in 30 landen en heeft partnerships met internationale verenigingen die actief zijn in 160 landen. Vanzelfsprekend mag de samenwerking het beleid van deze verenigingen niet sturen en mag de promotie van geneesmiddelen nimmer het doel zijn.

Sponsoring patiëntenorganisaties in Nederland

De Nederlandse overheid heeft de financiële ondersteuning van de patiëntenorganisaties teruggebracht. Voor hun werk zijn veel patiëntenorganisaties daardoor meer afhankelijk geworden van lidmaatschappen en sponsoring door private organisaties, zoals farmaceutische bedrijven.

Sanofi steunt een aantal patiëntenorganisaties financieel. Sanofi vindt het belangrijk hierover transparant te zijn. Deze organisaties hebben altijd een relatie met één van onze therapeutische kerngebieden. Sanofi ondersteunt deze organisaties, zodat zij hun leden kunnen voorlichten over ziektebeelden en behandelmogelijkheden en patiënten kunnen helpen bij het maken van keuzes. Door nauwe contacten met patiëntenverenigingen te onderhouden, begrijpt Sanofi bovendien de wensen en behoeften van patiënten beter.

Transparant over banden met beroepsbeoefenaren

Het Transparantieregister Zorg geeft inzicht in de financiële relaties tussen een zorgverlener of -instelling en farmaceutische bedrijven die in contracten zijn vastgelegd, zoals dienstverlening en sponsoring. Het Transparantieregister Zorg kent 8 categorieën. In 2015 zijn 2 categorieën toegevoegd: dienstverlening onkosten en vergoeding gastvrijheid. Daarnaast is categorie 21 sponsoring samenkomst dit jaar uitgebreid. De financiële ondersteuning van patiëntenorganisaties wordt nu (ook) transparant gemaakt in deze categorie.

Namens Sanofi is € 1.593.671,- in het Transparantieregister Zorg geregistreerd. Op deze pagina wordt de verdeling per categorie weergegeven.

In 2017 zijn er door Sanofi voornamelijk betalingen gedaan in de categorieën Sponsoring Samenkomst en Sponsoring Project. Voorbeelden hiervan zijn: nascholingen voor beroepsbeoefenaren en ondersteuning van projecten die de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Transparantie R&D investeringen Sanofi in Nederland

Als lid van EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) maakt Sanofi per 1 juli 2016 de investeringen in de samenwerking met zorgverleners en zorginstellingen in alle Europese landen inzichtelijk.

In Nederland biedt Sanofi via het Transparantieregister Zorg al sinds 2013 inzicht in de financiële relaties tussen een zorgverlener of -instelling en farmaceutische bedrijven die in contracten zijn vastgelegd, zoals dienstverlening en sponsoring.

Hierin waren de investeringen in Research & Development nog niet opgenomen. Per 1 juli 2016 is ook dit bedrag openbaar.

In 2017 heeft Sanofi € 2.739.076,- geïnvesteerd Research & Development in Nederland.
Hieronder vallen:

 • Klinisch onderzoek fase 1-3, waaronder WMO-plichtig onderzoek
 • Investigator Sponsored Trials (IST’s) waar Sanofi ondersteuning aan biedt
 • Niet-WMO plichtig onderzoek - onderzoek dat niet onder de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO) valt

Op onze websites Onderzoek en Praktijk en Geneesmiddel en Debat vind u meer informatie over geneesmiddelenonderzoek in Nederland en de manier waarop dit bij Sanofi wordt uitgevoerd.

Laatst bijgewerkt: 17 juli 2018