Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar de inhoud
 2. Ga naar het menu Main-sectie's
 3. Ga naar tool Search
 4. Go to Help menu
 5. Ga naar menu Help
 6. Ga naar de lijst met sneltoetsen

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Over ons

Contact

Sanofi Nederland

Kampenringweg 45E
2803 PE Gouda
Postbus 2043
2800 BD Gouda
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 18 255 7755
Fax: +31 18 255 7799

sanofi-aventis Netherlands B.V.

Sanofi Genzyme Nederland

Gooimeer 10
1411DD Naarden
info.nl@sanofi.com

Tel:  +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Sanofi Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Inhoud :

Organisatie

Sanofi is een internationaal, farmaceutisch bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek naar en de ontwikkeling, productie en marketing van geneesmiddelen.

 

Op dit moment is Sanofi wereldwijd het op drie na grootste farmaceutische bedrijf met een leidende positie in de nieuwe economieën. Sanofi heeft vestigingen in meer dan 100 landen. De producten van Sanofi zijn verkrijgbaar in meer dan 170 landen. Het bedrijf heeft ongeveer 110.000 medewerkers.

Samen met onze partners zet Sanofi zich actief in om de gezondheid te beschermen, de levenskwaliteit te verbeteren en antwoord te geven op de behoeften en noden van 7 miljard wereldburgers. Dit doen wij in de eerste plaats door geneesmiddelen en vaccins beschikbaar te stellen. Sanofi heeft de ambitie om wereldwijd een duurzame partner te zijn in de gezondheidszorg, gericht op de behoeften van patiënten. Wij tonen leiderschap zowel als het gaat om onze zakelijke resultaten als in de gemeenschappen waarin wij werken. En wij streven ernaar wetenschappelijke vernieuwingen om te zetten in hoop en oplossingen voor patiënten.

Geschiedenis

Net als andere farmaceutische bedrijven begint de geschiedenis van Sanofi bij lokale apothekers. De industrialisatie, de groei van de chemische industrie, betekende ook de opkomst van farmaceutische bedrijven. Fusies, bedrijfsovernames en samenwerking kenmerken zowel de historie als de actuele situatie. Sinds 2009 is Merial (diergeneeskunde) onderdeel van de Sanofi Groep. In 2009 wordt Zentiva, een bedrijf gespecialiseerd in generieke geneesmiddelen in Centraal en Oost Europa, deel van de Sanofi Groep. In 2010 wordt de Groep versterkt door het bedrijf Chattem, een producent van zelfzorgmiddelen in de Verenigde Staten. Het biotechnologisch bedrijf Genzyme wordt in 2011 opgenomen in de Sanofi Groep, waardoor Sanofi haar expertise op het gebied van biotechnologie en de behandeling van zeldzame ziekten heeft versterkt.

Laatst bijgewerkt: 21 september 2015

Module :

News

11 mei 2017

Extra informatie Transparantieregister Zorg en R&D investeringen in Nederland