De medische wetenschap immunologie houdt zich bezig met aandoeningen van het afweersysteem – het immuunsysteem – en de behandeling daarvan. Samen met het bedrijf Regeneron probeert Sanofi nieuwe therapeutische oplossingen te vinden voor mensen met reumatoïde artritis, atopisch eczeem, astma en neuspoliepen.

Nieuwe behandelingen

Afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet op het gebied van wetenschappelijk immunologisch onderzoek. Dat heeft geresulteerd in nieuwe therapieën voor chronische, met ontsteking gepaard gaande ziektes en aandoeningen die moeilijk te behandelen zijn. Voorbeelden daarvan zijn: atopisch eczeem, astma, neuspoliepen en niet te vergeten reumatoïde artritis.

Biologicals

Een van de nieuwe behandelingen is gebaseerd op het gebruik van biologicals. Dat zijn kunstmatig gemaakte eiwitten die worden geproduceerd door levende cellen. Zo ontstaat er bij atopisch eczeem een ontstekingsreactie van de huid, waarbij ontstekingseiwitten een belangrijke rol spelen. Biologicals kunnen deze ontstekingseiwitten heel specifiek blokkeren. Biologicals worden ook toegepast bij psoriasis en reuma.

In de huid van...

Elke dag omgaan met jeuk en pijn. Leven met atopisch eczeem is niet makkelijk. Om de bewustwording rond deze aandoening te vergroten, is Sanofi het platform In de huid van… gestart voor mensen met atopisch eczeem. Symptomen, klachten, behandelingen en medicatie worden afgewisseld met tips en ervaringen van bloggers, ook op social media: Facebook en Instagram.

Meer weten?

Er valt heel veel te vertellen over onze innovatieve medische oplossingen.