Een bloedziekte is een aandoening van het bloed. Dankzij overnames en eigen onderzoeksprogramma’s werkt Sanofi voortdurend aan innovatieve behandelingen voor patiënten met zeldzame bloedziekten als TTP, hemofilie en sikkelcelziekte.

Bloed is leven

Bloed bestaat uit veel componenten, heeft heel veel functies en stroomt continu door het lichaam om zuurstof en (voedings)stoffen af te leveren en afvalproducten op te ruimen. Bloed is bijvoorbeeld ook belangrijk bij de afweer tegen ziekteverwekkers. Bloedziekten kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn, erfelijk of niet erfelijk en kunnen bij jong tot oud voorkomen.

Zeldzame bloedziekten

De overnames van de bedrijven Bioverativ en Ablynx en eigen onderzoeksprogramma’s stellen ons in staat te werken aan innovaties. De eerste stap hebben we gezet met de EMA-goedkeuring voor een nieuwe behandeling voor trombotische trombocytopenische purpura (TTP) in augustus 2018. TTP is een ernstige, zeer zeldzame en mogelijk levensbedreigende aandoening. Er worden verder behandelingen onderzocht voor koude auto-immuun hemolytische anemie, ITP, sikkelcelziekte, beta-thalassemie en hemofilie.