Sanofi ontwikkelt vaccins voor kinderen en volwassenen, waaronder vaccins voor reizigers tegen meerdere infectieziekten.

Historie vol ontdekkingen

Het werk van Louis Pasteur leidde tot de ontwikkeling van de eerste vaccins, met name tegen rabiës (hondsdolheid). De geschiedenis van het Pasteur-instituut wordt gekenmerkt door revolutionaire ontdekkingen die hielpen bij de bestrijding van infectieziekten als difterie, tetanus, tuberculose en gele koorts. In 1983 heeft Sanofi als eerste hiv geïsoleerd, het virus dat aids veroorzaakt. Het creeëren van vaccins is een van onze missies.

Besmettelijke ziekten

Tot voor kort waren besmettelijke ziekten wereldwijd doodsoorzaak nummer één, zelfs in ontwikkelde landen. Naast schoon drinkwater is niets zo succesvol geweest tegen besmettelijke ziekten als vaccins. Deze zorgen ervoor dat sterftecijfers laag blijven. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat immunisatie jaarlijks twee tot drie miljoen levens redt over de hele wereld.

Uitdagingen

Sanofi werkt hard om de strijd tegen Dengue (knokkelkoorts) te winnen en om polio (kinderverlamming) voorgoed uit te roeien. Een andere uitdaging voor Sanofi is het Zikavirus. In Nederland bieden we vaccins tegen onder andere hersenvliesontsteking, difterie/tetanus/polio, gele koorts, buiktyfus en griep.

Over de ontwikkelingen rondom het Corona / COVID-19 uitdaging is veel te vertellen.

Vaccins

Een wereld waarin niemand lijdt of sterft aan een ziekte die door een vaccin voorkomen kan worden. Daarin gelooft Sanofi. Bekijk hier het wereldwijde Sanofi profiel 2021.

ourscience

Vaccins helpen het lichaam om zijn eigen antilichamen te produceren

Antilichamen zijn een van onze belangrijkste verdedigingsmechanismen tegen infectieziekten. Het zijn Y-vormige eiwitten die worden geproduceerd door witte bloedcellen die B-cellen worden genoemd. Een antilichaam moet eigenschappen hebben die specifiek zijn om zich bijvoorbeeld aan een bepaald virus te binden en het te neutraliseren.