Vaccins

Vaccins
Sanofi Pasteur ontwikkelt vaccins voor kinderen en volwassenen, waaronder vaccins voor reizigers tegen meerdere infectieziekten.

Het werk van Louis Pasteur leidde tot de ontwikkeling van de eerste vaccins, met name tegen rabiës. Het creëren van vaccins is een van de missies van Sanofi Pasteur, waarvan de geschiedenis door innovaties wordt gekenmerkt. Tot voor kort waren besmettelijke ziekten wereldwijd doodsoorzaak nummer één, zelfs in ontwikkelde landen. Naast schoon drinkwater is tegenwoordig niets zo succesvol geweest tegen besmettelijke ziekten als vaccins. Dit zorgt ervoor dat sterftecijfers laag blijven. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat immunisatie jaarlijks twee tot drie miljoen levens redt over de hele wereld.

Momenteel wordt er wereldwijd hard gewerkt om de strijd tegen Dengue aan te gaan en om polio voorgoed uit te roeien. Een andere uitdaging voor Sanofi Pasteur is het Zika virus. In Nederland biedt Sanofi Pasteur vaccins tegen onder andere hersenvliesontsteking, difterie/tetanus/polio, gele koorts, buiktyfus en griep.
Vader met kind
Bij Sanofi Pasteur
geloven we in een wereld waarin niemand lijdt of sterft aan een ziekte die door een vaccin voorkomen kan worden.
Meer informatie over de geschiedenis en ontwikkeling van vaccins vind je op de corporate website

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies voor websitestatistieken. Met behulp van die informatie kunnen wij de website en de navigatie daarop verbeteren, naar de behoeften van onze bezoekers. Wilt u meer informatie over ons cookie beleid? Klik dan hier.

OK