Wij ontdekken en ontwikkelen innovatieve, medische oplossingen

Sanofi is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich bezighoudt met het ontdekken en ontwikkelen van innovatieve medische oplossingen. Daarmee willen we ziektes en aandoeningen voorkomen, behandelen en genezen. Patiënten inspireren ons te blijven zoeken naar nieuwe, wetenschappelijke oplossingen voor hun gezondheidsproblemen. Elke dag zetten we ons in om samen met artsen, onderzoekers en patiënten die innovaties mogelijk te maken.

Sanofi in Nederland


Sanofi is één van de grootste farmaceutische ondernemingen ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. De Nederlandse vestiging Sanofi NL bevindt zich in Amsterdam. Sinds november 2018 zijn alle activiteiten op één locatie geconcentreerd: het Amsterdam Health & Technology Center.

Medicijnen en vaccins

We produceren medicijnen en vaccins, onder meer voor chronische en zeldzame ziekten. We hebben de ambitie om wereldwijd een duurzame partner te zijn in de gezondheidszorg. Daarbij gaan we uit van de behoeften van patiënten, zo kunnen we zorg op maat bieden. Dat doen we met ruim 100.000 medewerkers in meer dan 100 landen. Onze producten zijn verkrijgbaar in meer dan 170 landen. Door ons brede aanbod zijn we in staat om zowel kleine groepen patiënten te helpen die kampen met een zeldzame ziekte als miljoenen mensen die gebukt gaan onder langdurige, chronische aandoeningen. We geven hoop én bieden oplossingen.

Business Units

Sanofi werkt met verschillende Business Units: Specialty Care, Vaccines en General Medicines. Onze maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid tonen we in Sanofi Global Health onder #wecandomore, een nieuw programma dat door alle onderdelen van onze organisatie wordt uitgevoerd.

Specialty Care

Sanofi specialty care richt zich op zeldzame ziekten, zeldzame bloedziekten, multiple sclerose, oncologie en immunologie. We brengen therapieën die het verschil maken en daarmee hoop bieden aan patiënten en hun families. We zetten ons in voor de ontwikkeling en het beschikbaar maken van geneesmiddelen voor patiënten die nu nog niet, of niet voldoende, behandeld kunnen worden.

Vaccines

Wij geloven in een wereld waarin niemand lijdt of sterft aan een ziekte die door een vaccin voorkomen kan worden. Daarom ontwikkelen we vaccins die ons en onze dierbaren helpen te beschermen tegen een breed scala aan ernstige infectieziekten, in elke fase van het leven. Samen met de rijksoverheid en artsen werken we aan de beschikbaarheid van vaccins voor iedereen die ze nodig heeft. Daarnaast zetten we ons in om de gezondheidsrisico’s op reis te verkleinen door middel van vaccinatie.

General Medicines

General Medicines wil het verloop van chronische ziekten veranderen. We zijn al een eeuw toonaangevend op het gebied van diabetes- en cardiovasculaire zorg. We combineren onze uitgebreide ervaring en portfolio van vertrouwde merken met de kracht van technologie en digitale innovatie. Het doel is om praktische zorgoplossingen te ontwikkelen die patiënten in staat stellen op een geheel nieuwe manier met hun ziekte om te gaan.

Over ons - diversiteit

Een inclusieve werkplek maakt ook deel uit van Global Health. We streven naar een 50:50 gender ratio binnen de top van het management in 2025.

 

Over ons - planeet

Onze inspanningen voor een gezonde planeet omvatten onder meer eco-design voor al onze nieuwe producten, het elimineren van stripverpakkingen in 2027, het gebruik van bio-plastic en een CO2 neutraal wagenpark 2030.
 

Contact

Meer weten over Sanofi?
Neem contact met ons op, klik hier