Over ons
Over ons
Sanofi is een internationaal, farmaceutisch bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek naar en de ontwikkeling, productie en marketing van geneesmiddelen.

Sanofi is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met een leidende positie in de nieuwe economieën. Sanofi heeft vestigingen in meer dan 100 landen. De producten van Sanofi zijn verkrijgbaar in meer dan 170 landen. Het bedrijf heeft ongeveer 100.000 medewerkers.

Samen met onze partners zet Sanofi zich actief in om de gezondheid te beschermen, de levenskwaliteit te verbeteren en antwoord te geven op de behoeften van 7 miljard wereldburgers. Dit doen wij in de eerste plaats door geneesmiddelen en vaccins beschikbaar te stellen. Sanofi heeft de ambitie om wereldwijd een duurzame partner te zijn in de gezondheidszorg, gericht op de behoeften van patiënten. Wij tonen leiderschap zowel als het gaat om onze zakelijke resultaten als in de gemeenschappen waarin wij werken. En wij streven ernaar wetenschappelijke vernieuwingen om te zetten in hoop en oplossingen voor patiënten.

Geschiedenis

Net als andere farmaceutische bedrijven begint de geschiedenis van Sanofi bij lokale apothekers. De industrialisatie, de groei van de chemische industrie, betekende ook de opkomst van farmaceutische bedrijven. Fusies, bedrijfsovernames en samenwerking kenmerken zowel de historie als de actuele situatie. Het biotechnologisch bedrijf Genzyme wordt in 2011 onderdeel van Sanofi, waardoor Sanofi haar expertise op het gebied van biotechnologie en de behandeling van zeldzame ziekten, multiple sclerose, oncologie en immunologie heeft versterkt.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies voor websitestatistieken. Met behulp van die informatie kunnen wij de website en de navigatie daarop verbeteren, naar de behoeften van onze bezoekers. Wilt u meer informatie over ons cookie beleid? Klik dan hier.

OK