Kinderen spelen in de wei

Maatschappelijke betrokkenheid

Humanitaire Hulp wereldwijd

Sanofi voert al meer dan 20 jaar een wereldwijd, humanitair sponsorprogramma. Al deze activiteiten zijn gebundeld in de Sanofi Espoir Foundation. Sanofi Espoir omvat programma’s over de hele wereld, in ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden, omdat ongelijke kansen overal voorkomen. Het actieprogramma heeft twee pijlers:

  • lange termijn projecten en activiteiten op het gebied van preventie, training, educatieve en sociale ondersteuning om sociale ongelijkheid te verminderen en de levenssituatie te verbeteren
  • donatie van medicijnen en vaccins, bijvoorbeeld bij grote rampen
Internationale samenwerking patiëntenorganisaties

Sanofi werkt samen met patiëntenorganisaties in 30 landen en heeft partnerships met internationale verenigingen die actief zijn in 160 landen. Vanzelfsprekend mag de samenwerking het beleid van deze verenigingen niet sturen en mag de promotie van geneesmiddelen nimmer het doel zijn.

Sponsoring patiëntenorganisaties in Nederland

De Nederlandse overheid heeft de financiële ondersteuning van de patiëntenorganisaties teruggebracht. Voor hun werk zijn veel patiëntenorganisaties daardoor meer afhankelijk geworden van lidmaatschappen en sponsoring door private organisaties, zoals farmaceutische bedrijven.

Sanofi steunt een aantal patiëntenorganisaties financieel. Sanofi vindt het belangrijk hierover transparant te zijn.  Deze organisaties hebben raltijd een relatie met één van onze therapeutische kerngebieden. Sanofi ondersteunt deze organisaties, zodat zij hun leden kunnen voorlichten over ziektebeelden en behandelmogelijkheden en patiënten kunnen helpen bij het maken van keuzes. Door nauwe contacten met patiëntenverenigingen te onderhouden, begrijpt Sanofi bovendien de wensen en behoeften van patiënten beter.

Transparant over banden met beroepsbeoefenaren

Het Transparantieregister Zorg. geeft inzicht in de financiële relaties tussen een zorgverlener of -instelling en farmaceutische bedrijven die in contracten zijn vastgelegd, zoals dienstverlening en sponsoring. Het Transparantieregister Zorg kent 8 categorieën. In 2015 zijn 2 categorieën toegevoegd: dienstverlening onkosten en vergoeding gastvrijheid. Daarnaast is categorie 21 sponsoring samenkomst   dit jaar uitgebreid. De financiële ondersteuning van patiëntenorganisaties wordt nu (ook) transparant gemaakt in deze categorie. Namens  Sanofi is € 1.253.432 in het Transparantieregister Zorg geregistreerd. Op deze pagina wordt de verdeling per categorie weergegeven.

In 2016 zijn er door Sanofi voornamelijk betalingen gedaan in de categorieën Sponsoring Samenkomst en Sponsoring Project. Voorbeelden hiervan zijn: nascholingen voor beroepsbeoefenaren en ondersteuning van projecten die de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Transparantie R&D investeringen Sanofi in Nederland

Als lid van EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) maakt Sanofi per 1 juli 2016 de investeringen in de samenwerking met  zorgverleners en  zorginstellingen in alle Europese landen inzichtelijk.

In Nederland biedt Sanofi via het Transparantieregister Zorg al sinds 2013 inzicht in de financiële relaties tussen een zorgverlener of -instelling en farmaceutische bedrijven die in contracten zijn vastgelegd, zoals dienstverlening en sponsoring.

Hierin waren de investeringen in Research & Development nog niet opgenomen. Per 1 juli 2016 is ook dit bedrag openbaar.

In 2020 heeft Sanofi €3.777.242 geïnvesteerd in Research & Development in Nederland
Hieronder vallen:

  • Klinisch onderzoek fase 1-3, waaronder WMO-plichtig onderzoek
  • Investigator Sponsored Trials (IST’s) waar Sanofi ondersteuning aan biedt
  • Niet-WMO plichtig onderzoek - onderzoek dat niet onder de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO) valt

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies voor websitestatistieken. Met behulp van die informatie kunnen wij de website en de navigatie daarop verbeteren, naar de behoeften van onze bezoekers. Wilt u meer informatie over ons cookie beleid? Klik dan hier.

OK