In sommige delen van de wereld heeft de gezondheidszorg geen model om bepaalde ziekten aan te pakken. Of de landen zijn te arm om de geneesmiddelen te betalen, of ze zijn te klein om het ontwikkelen van medicijnen economisch haalbaar te maken. In landen als Nigeria, de Democratische Republiek Congo en Tanzania vecht Sanofi al meer dan 20 jaar tegen malaria: 530 miljoen mensen zijn er geholpen voor minder dan een euro per persoon.

Onze uitdagingen

Met #wecandomore zetten we ons in om voor 2030 de slaapziekte te elimineren. Zonder behandeling is deze Afrikaanse tropische ziekte dodelijk. Een andere inspanning is het definitief uitbannen van het poliovirus. We hebben meerdere typen vaccins ter beschikking gesteld in Pakistan en Afghanistan, landen waar het poliovirus nog heerst.

Kwetsbare groepen zijn er niet alleen in ontwikkelingslanden. Hoewel 80 procent van de kinderen met kanker vandaag de dag genezen kunnen worden, is het toch de ziekte waaraan kinderen het vaakst overlijden. We zetten ons in om effectievere en minder schadelijke behandelingen te ontwikkelen. Dat is een grote uitdaging, want alle vormen van kinderkanker zijn zeldzame ziekten.